søndag 6. mai 2012

Koffert til trøst!

En av Karens (min yngste datter på 8 år) klassevenninner har det veldig trist og leit for tida. Hun har mistet mammaen sin så altfor tidlig.
Karen bestemte seg for at hun ville gi en liten trøste- og oppmuntringsgave til vennina si.. Hun lurte på om jeg ville hjelpe henne litt. Og det ville jeg, så klart!

Valget falt på å dekorere en koffert. Karen ble nemlig veldig imponert over Hilde sin nydelige koffert en dag vi var innom hos Papirpikene. En sånn ville hun gi til venninna si! Så da var det bare å gå igang.
Jeg har hjulpet Karen litt med maling og kledd lokket med notepapir, for det syntes hun var vanskelig. Ellers har hun bestemt selv hvordan kofferten skulle være. Helst slik som Hilde sin:) Litt hjelp til å lime på enkelte ting har hun også fått.
Lokket er malt og kledd med noteark. Et lag med gesso over notearket til slutt.
Bokstaver som også har fått litt hvitmaling.

Blomsterhjertet har Karen laget helt alene!

Utklippsbilde fra Pion Design. Det er tydelig at Hilde inspirerer både liten og stor. Se bare på knappene her.... , med hvitmaling på!

Veldig gøy og veldig vanskelig å knyte på restebånd. Men, det blir veldig fint:)

En liten kose-og trøstehund har fått plass oppi kofferten. Når noe er trist og leit er det godt å ha kosedyr å trøste seg med. I alle fall i barnas verden....

Dette motivet MÅTTE være med under koffertlokket!!! Fikk ikke hjelpe om det ikke passet så godt inn, for det hadde hun fargelagt spesielt til venninna si:) Det er forøvrig fargelagt med Promarkers. Og svertet rundt kanten!
Og Karen sin venninne ble veldig glad for kofferten.

fredag 4. mai 2012

Tilda with Heart Balloons, dt-kort Copic Marker Europe


Hallo!
  I've made a shabby chic card for the CME blog.
***
Her er et kort som jeg har laget for Copic Marker Europe.

 A few days ago I bought some new papers from Maja Design. They are called Vintage Summer Basics, and they're really beautiful. I just had to use them on this card.
***
 For noen dager siden kjøpte jeg de nye mønsterarkene fra Maja Design. Me like a lot:))) Måtte bare bruke dem på dette kortet.

It is a very long time ago since I have coloured an Magnolia image with my Copics. So I decided to use this cute, little Tilda for my card. She is from the Sweet Crazy Love collection and is called Tilda With Heart Balloons.
***
Veldig lenge siden jeg har fargelagt et Magnolia-motiv med Copics. Så jeg bestemte meg for å bruke lille, søte Tilda med hjerteballonger på kortet mitt.


 I think I always end up colouring pink. I challenged myself to use another colour this time. And I really like the result!
***
Jeg ender alltid opp med å fargelegge rosa. Derfor utfordret jeg meg selv til å bruke en annen farge denne gangen. Ganske fornøyd med det!!

 In the middle of the balloons I've used a little colorless Blender. I wanted this area to be very light.
***
Har brukt bittelitt Blender på midten av ballongene for å beholde det området veldig lyst.


There's a hidden tag behind the image.
***
Bak motivet har jeg gjemt en hjertetag .




HUG!!


Inside the card you can see the beautiful papers from Maja Design. And there is also a Norwegian text. It means: You are unique.
***
På innsiden av kortet kan du se de lekre mønsterpapirene litt bedre. Her er de ikke borte under all verdens stæsj!!!

Copics used for this image:
Farger som er brukt:
Skin/Hud: E0000-E000-E11-E21-R11-R20
Hair/Hår: E51-E25-E29-E35-E71
Dress/Kjole: B0000-BG000-BG10-BG72 and some selfmade BG71/selvlaget BG71
Balloons/Ballonger:B0000-BG000-BG10-BG72-BG75 -colorless Blender and selfmade BG71
Lace and socks/Blonde og sokker: W00-W1-W3-W4
Shoes/Sko:W00-E40-E42-E43-E44

I wish you all a great weekend:)
Ei riktig god helg til dere alle:)
Hanne

Bare juks!!! En tutorial om juksesøm med rissehjul.

I dag er det min tur til å gi litt inspirasjon hos Papirpikenes verden. Jeg skal vise dere hvordan jeg  lager juksesøm ved hjelp av rissehjul rundt panelene på kortene mine. Jeg bruker rissehjulet som alternativ til symaskina når jeg for eksempel er på treff (upraktisk å ha med seg symaskin!!) eller av andre grunner ikke har tilgang på symaskin. Og jeg er også den første til å innrømme at jeg av og til er for lat til å ta fram symaskina mi!! Med rissehjul går det også litt raskere å lage "søm" og det liker jeg:)  

Du vil selvfølgelig mangle tråd på "sømmen" med denne metoden, men jeg synes allikevel den gir veldig fin effekt. 

Så over til hvordan jeg gjør dette. 

 Dette trenger du av utstyr for å lage juksesøm:
1. RISSEHJUL (fås hos Papirpikene)
2. EN VASKEKLUT, MICROFIBERKLUT, LITE HÅNDKLE ELLER LIKNENDE.
3.SKJÆREMATTE (for å beskytte bord eller pult).
4. PANELER AV MØNSTERARK (kuttet i den str du skal bruke på prosjektet ditt).

 Rissehjulet jeg bruker har ganske skarpe "tenner" og vil lage hull gjennom papiret. Derfor er det viktig å ha et underlag under kluten. Det er ikke pent å ha juksesøm i bordplata!

 Du staret med å legge papiret du vil ha "søm" på oppå kluten. Kluten må du ha under for at "tennene" på hjulet skal lage ordentlig mønster. Er underlaget for hardt, vil du ikke få særlig effekt.
Sett rissehjulet noen millimeter fra kanten, legg litt trykk på hjulet og "kjør" avgårde!! Hvor hardt du må trykke for å få ønsket effekt, vil avhenge av hvor tykt papiret er.

 Hvis du ikke får dypt nok mønster på første forsøk, kan du risse en gang til. Pass på at "tennene" på hjulet følger mønsteret som da allerede er i papiret.

 Ferdig juksesøm!!!
Veldig enkelt å få til!

Under her har jeg bilder av noen  tidligere prosjekter jeg har brukt juksesøm på.




Håper at du ble inspirert til å prøve deg på juksesøm.

Ha en fin fredag og god helg!

tirsdag 1. mai 2012

Dt-bidrag utfordring #3 Papirpikenes verden

Vi nærmer oss den tiden på året da de aller fleste som gifter seg velger å feire bryllup. Hos Papirpikenes verden har vi derfor BRYLLUP som tema på denne månedens utfordring.

 Jeg har laget et bryllupskort med de nye arkene fra Maja Design Vintage Summer. De er helt nyyydelige og er i ferd med å bli mine nye favorittark!
 Motivet er festet bak et mønsterark som jeg har skåret ut en sirkel i. Kantene rundt sirkelen har jeg brettet/rullet utover og dekket med osteklut.   I tillegg har jeg også limt fast en blonde rundt. 
 På dette bildet vises det litt tydeligere hvordan det er gjort. 
 Motivet er fra Magnolia og er fargelagt med Distress Ink refills. Rundt motivet har jeg laget små perler med Liquid Pearls.
 Rosene og teksten er fra er fra Kort og Godt. Bladene er stanset ut med en punch fra EK Success.
 Flere blomster og en sløyfe av blonde pynter opp på andre siden av motivet.
 Enkelt dekorert på innsiden. Jeg har brukt hjerteformede kakeservietter og limt utstansede hjerter oppå. Ikke så mye pynt her, for de  nydelige Maja-arkene er dekorative i seg selv.
Baksiden er også enkelt dekorert med blonde og en bord fra et av mønsterarkene. Og mitt helt unike Dt-stempel som jeg har fått av de snille Papirpikene Rita og Hilde. Tuuusen takk, me like:)))

Materialer til kortet får du kjøpt hos Papirpikene.

Håper du fikk lyst til å bli med på utfordringa vår. Hopp over til Papirpikenes verden og se alt det flotte de andre Dt-pikene har laget. Der kan du også lese mer om utfordringa.
Ha en fin 1.mai:)